• header

MTB

Ook dit seizoen organiseert de Veluwse Wielervereniging weer MTB-tochten. Op drie zaterdagen kan de MTB-liefhebber zijn / haar hart ophalen met schitterende routes, goede verzorging en een goede sfeer. De routes voeren de deelnemers door de bossen in de omgeving van Ermelo, Nunspeet en Garderen. 

Mooie singletracks, bos en hei, heuveltjes en afdalingen, het zit er allemaal in. Onze tocht voldoet aan het hoogste kwaliteitsniveau van wielersportbond NTFU. Met trots dragen wij het keurmerk  ‘NTFU Extra Goed Geregeld’.

30, 45 en 60 km
30 km is een mooie afstand voor de MTB’er die nog niet zo veel ervaring heeft. Ook voor de jeugd is deze afstand zeer geschikt. De route is leuk en afwisselend, technisch eenvoudig en bevat twee stops waar de deelnemers een warm of koud drankje krijgen.
Als je iets meer ervaring hebt is de 45 km route jouw ding. Niet alleen langer dan de 30, maar ook iets meer technische uitdagingen. Op de 45 km zijn er drie verzorgings-stops.
De 60 km vinden we zelf de mooiste. Deze route heeft alles wat MTB’n op de Veluwe zo bijzonder maakt. Snelle singletracks, mul zand op heidepaden en harde bospaden waar de snelheid flink op kan lopen. De ervaren MTB’er kan helemaal los gaan! Ook deze afstand heeft drie stops.

‘Veluws Taaiste’ marathon 100 km
De MTB-marathonliefhebber kiest voor de 100 kilometer. Een speciale tocht, die we alleen in oktober aanbieden. De afgelopen jaren groeide de belangstelling voor deze tocht snel. Stel je voor: 100 km bos en hei, geen asfalt, 5 verzorgingsposten, een volledig uitgepijlde route… Dat moet je gewoon een keer gedaan hebben!
Deze marathon rijden we alleen tijdens de 1e MTB tocht

Schema 2019

  • 12 oktober 2019 (inclusief de 100 km marathon)
  • 09 november 2019
  • 07 december 2019

Starttijden: afstand 30, 45 en 60 km  tussen 09:00 uur en 10:30 uur. De 100 km marathon alleen om 08.00 uur

Waar starten?
De tochten starten bij ‘De Muzenhof’, Leuvenumseweg 66, 3852 AS Ermelo. Er is voldoende parkeergelegenheid. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders.

Inschrijven
Je kunt inschrijven bij de start van de tocht. Leden van de NTFU kunnen inschrijven met Scan-and-Go. Vooraf inschrijven kan ook via de website van de NTFU. Zie vooraf inschrijven via NTFU