• header

 

MTB tocht met een dikke 9!

Met de laatste deelnemers nog buiten in de zon en F-sector management nog nagenietend van een dubbele portie broodje kroket waren Koos en ik het snel eens: deze dag krijgt een dikke 9!

Met een voorspoedige aanloop in de voorbereiding en een team met ervaren en enthousiaste vrijwilligers maakten we een vliegende start. Zonder al teveel druk op de koffiedrinkende routeboys m/v om een beetje vaart te maken verdwenen ze zeer vroeg in het nog donkere bos met rugzakken vol pijlen, elastieken en prikkers. Even rust in afwachting van de deelnemers aan ‘Veluws Taaiste’ waarvoor we er bijna 300 konden verwachten!

Een opkomende zon en daardoor prachtige uitzichten begeleidden de routeboys m/v en eerste deelnemers. Een mooiere start konden we niet organiseren. Om 9 uur waren de deelnemers aan ‘Veluws Taaiste’ gestart en konden we de deelnemers aan de 30, 45 en 60 km inschrijven. Inmiddels zien we het aantal voorinschrijvers toenemen, voor deze dag wel 65%. 

Het aantal deelnemers per afstand: 


Een mooie opkomst vandaag! Naast goede weervoorspellingen was er afgelopen weken veel geïnvesteerd in de communicatie over de tocht en samen heeft dat zeker meegeholpen.

Met de bekende ster-verzorging bij de Schaapskooi en opnieuw de unieke verzorging bij het Roode Koper kwamen deelnemers niets te kort en de sfeer was op deze locaties dan ook uitstekend. Voor de deelnemers aan ‘Veluws Taaiste’ was er na 75 km nog een laatste verzorging op de Stakenberg vanuit camper van Koos. Ook daar waren de deelnemers én VWV-team nog enthousiast. Met hulp van Klaas konden we een aantal deelnemers na wat panne weer op weg helpen en dat werd zeer gewaardeerd.

Binnen onze vereniging stellen we elkaar regelmatig de vraag waarom we als vereniging tochten organiseren. Streven we naar een groot aantal deelnemers, een mooi financieel resultaat of hoge deelnemerstevredenheid? De conclusie is steeds dat het organiseren van tochten ook onze leden onderling verbindt en ons als vereniging versterkt. De dikke 9 gaf het totaal gevoel van de gehele dag en het evenement weer. Het grootste compliment voor iedereen die vandaag heeft bijgedragen aan deze tocht kwam van een flink aantal deelnemers dat de moeite nam om ons bij vertrek nog uitgebreid te bedanken voor de organisatie en een mooie dag. Dat is de ultieme beloning!

Deelnemers kwamen weer uit het gehele land en hadden er vaak een flinke reis voor over. Zeker als je met de trein uit Den Haag komt voor onze marathon.

Tot slot: een belangrijk aandeel in het eindcijfer kwam van het feit dat er geen serieuze ongelukken zijn gebeurd.

We mogen terugkijken op een mooie dag voor onze deelnemers en onze leden. Mooi dat we als vereniging in staat zijn om dit zo neer te zetten. Aan iedereen die hierbij een rol speelde: bedankt!

Op zaterdag 12 november organiseren de tweede en laatste MTB tocht van dit jaar.

Jaap

 

Foto's van de deelnemers zijn terug te vinden bij mtb for life: https://www.oypo.nl/nl/mtb-for-life