• header

Van het bestuur

Bestuursvergadering 07 oktober 2020

 

 

 

 

Het is woensdagavond 7 oktober 20:00 en iedereen zit achter zijn scherm voor een Skype-vergadering. Heel praktisch, maar met duidelijk minder gevoel. Het enige voordeel is dat het niet te lang duurt. Zo houden we het in deze periode met beprekende maatregelen toch werkbaar.Dat het korter kan heeft een dramatische reden.

Dit jaar mochten we als wielervereniging geen enkele tocht organiseren. In normale jaren was er genoeg bij te praten, te evalueren en te vieren. Op zaterdag 10 oktober zou de eerste MTB tocht van het najaar worden gereden. De borden blijven in de schuur. Geen briefing voor de vele vrijwilligers, niks voorrijden en geen zenuwen de dag ervoor. Dit betekent niet dat de sfeer tijdens het bestuur overleg niet goed is.

Deze is zelfs uitstekend! Met alle zorgen en serieuze onderwerpen is er genoeg relativerend vermogen en iedereen maakt er het beste van. De ‘nieuwe’ bestuursleden zijn inmiddels goed ingewerkt.

Wel serieus is deze keer het onderwerp ‘lief en leed’, iedere vergadering trouw en zorgvuldig door Harry van Ooijen voorbereid en aangeleverd. Er is een aantal leden waarvan de gezondheidssituatie zorgelijk is. Velen van jullie zijn op de hoogte en leven mee weten we. We wensen deze leden en hun familie alle sterkte toe.

De penningmeester doet verslag van de financiële situatie. Ook daar is het effect van het vervallen van de tochten zichtbaar. We hoeven ons gelukkig geen zorgen te maken. Hij wijst nog wel even op de Rabo Clubaktie. Bij deze…

We kijken ook vooruit. Er liggen nog wat weken en weekenden voor ons voor de jaarwisseling. De sluitingstocht gaat in aangepaste vorm door. De MTB commissie bereidt een MTB tocht voor onze leden voor op zaterdag 14 november as. Ook een heuse ‘graveltocht’ in het voorjaar van 2021 krijgt meer vorm. De toertochtagenda voor volgend jaar moet eind van oktober klaar zijn en bij de NTFU zijn ingeleverd. Er is ook nog onze ‘veranderagenda’. Deze blijft levend, maar met alle geldende maatregelen is er weinig overleg geweest. Ook dat pakken we weer op.

Tot slot, het gaat altijd weer om communicatie. Dat loopt door de agenda heen. Communicatie met leden, met commissies. met de buitenwereld, en tussen de bestuursleden onderling. Via ons prachtige Kettingblad, de nieuwsbrief, de website en TapaTalk. Zeker in deze tijd is het van groot belang dat we elkaar op de hoogte houden van wat zich binnen de vereniging afspeelt. Gelukkig fietsen we nog. Uiteindelijk is dat waar we als vereniging voor staan. Fietsen met passie. Dat houdt ons ook in deze moeilijke tijden bij elkaar. Mooie club die VWV!

Hartelijke groet,

Jaap