van de voorzitter

Van de voorzitter: 

We worden in deze tijd overspoeld met meningen, achteraf analyses, al dan niet goed bedoelde adviezen en tegeltjes wijsheden. Als naar gelang je persoonlijke situatie zal je er wat van vinden, wat aan hebben of juist niet.

Ik wil me hier graag beperken tot dat wat ons bindt: het fietsen en alles wat daarbij hoort. Gelukkig staat het nut daarvan op geen enkele wijze ter discussie. Het is goed voor lijf én hoofd, met name in tijden van stress. Enige beperking is dat we “het” nu solo moeten doen. Alle VWV-ers houden zich daar gelukkig uitstekend aan en dat is een groot compliment waard.

Door solo te fietsen kan je dus nog steeds je weerstand verhogen en immuun systeem verbeteren, jezelf lekker afreageren of je voorraad gelukshormonen aanvullen. Maar hoe zit dat met het sociale deel en het zo  bekende clubgevoel? Op de fiets is dat nu helaas even wat minder, maar dat komt zonder twijfel ook weer goed.

De mooie kant van het solo fietsen is dat je niet afgeleid wordt door de groep, je fietsvrienden en (hopelijk) je fietscomputer. Dat biedt dus de ideale gelegenheid om eens goed bij van alles en nog wat en zeker ook bij jezelf stil te staan.

En ook hier beperk ik me weer tot het fietsen. Interessant om te kijken of je juist vaker of minder vaak gaat fietsen, of het hebben van een trainingsdoel nu wel zo belangrijk is, of je met pijn in je hart de lege terrassen voorbij fietst, of je wel of juist niet je ritjes op social media deelt, of je gemiddelde snelheid er wel of niet toe doet, of je de gemiddelden van anderen wel of juist niet bekijkt en je gevoel daar bij, of je wat harder en langer zwaait als je een clubgenoot tegenkomt en of je dan wel of niet achterom kijkt in de hoop dat hij/zij ook even stopt, of je je fiets nu net zo schoonmaakt en of het altijd op kop rijden toch veel leuker of op zijn minst minder zwaar is dan je tot nu toe altijd gedacht hebt.

Kortom, ook deze periode biedt volop kansen en dan bezondig ik me toch weer aan een tegeltjes wijsheid. Sorry. Wellicht zet dit jou ook aan het denken of doe je niet anders en wil je dat graag op een of andere manier met ons delen. Laat het me dan weten, dan zoeken we een mooie manier om dit met elkaar te delen en zo toch nog clubgevoel te creëren.

Andries Jansen
voorzitter@vwv-ermelo.nl