Van de secretaris

ANNULEREN ANNULEREN ANNULEREN     

14 maart leek de VWV, als een roestige stoomtrein, langzaam tot stilstand te komen. 

De appjes met oproepen om te fietsen verstomden langzaam in de diverse app-groepen. 

Waar de één direct gehoor gaf aan de oproep om niet meer in groepen te rijden, kostte het een ander wat meer tijd om te aanvaarden dat de komende periode in het teken zou komen te staan van solo – of duo tochten.

 

Hoe spijtig ook: de afgelopen periode stond in het teken van het annuleren van de (doorgaans) gezellige wekelijkse (toer- en of mtb) tochten met leden van de VWV. Ook de EKT (Ermelose Klimtocht) en de (VVT) Vuursche Vallei Tocht zijn geannuleerd.

Kun je niet iets schrijven waar de leden wat vrolijker van worden?  Zou je zeggen. Nou, om op de berg te komen, moet je eerst klimmen. Nee, dan toch liever de opbeurende woorden die ik herhaaldelijk tijdens mijn eerste tochten op de racefiets te horen kreeg? Woorden waar ik eigenlijk eerst helemaal niet zo heel blij van werd.  Een tegeltjeswijsheid (dank Andries), waar een belofte in verborgen zit: Eerst het zuur en dan het zoet. Dat geeft een mens hoop en frisse moed om de berg op te gaan fietsen of zoals de afgelopen weken: tegen de wind in te gaan fietsen. 

 

Wij hopen dat wij na deze periode (het zuur) op volle kracht (of met de nodige aanpassingen) weer kunnen starten met tochten (het zoet).

Maar wij staan nu zeker niet stil. Integendeel ook in deze “Corona” tijd is de VWV volop in beweging. Tenminste: Ik heb al heel wat VWV solo- en duorijders gespot op de weg of op Strava.En dan zie je maar weer hoe inventief en flexibel we zijn. 

 

Bestuursvergadering 20 april

Inventief? Ja hoe moet je als bestuur met 5 personen vergaderen als je niet met meer dan 3 personen op bezoek mag. Het werd een spannende strijd tussen Teams en Skype. En ondanks dat Teams voorzien is van de allernieuwst snufjes om online te kunnen vergaderen, won de oude vertrouwde Skype het op het nippertje. Diverse zaken passeerden de revue.

Wij hopen, als bestuur, een ieder een hart onder de riem te kunnen steken om deze periode, met beperkingen op het gebied van sociale contacten, te doorstaan. En een ieder aan te moedigen om vooral door te gaan met de solo – of duo tour. Vooral doorgaan. Geniet van het fietsen en ga niet stilstaan, want ook de natuur staat niet stil. Het ziet er buiten allemaal weer veelbelovend uit. 

Wij zien reikhalzend uit naar 20 mei in de hoop dat VWV leden weer samen mogen gaan fietsen.  

 

Sportieve groet 

Rachel Straetemans (secretaris)