Vrijdagmiddag in de zon sector A uitpijlen voor de eerste MTB tocht van het jaar. Zaterdag al weer vroeg op voor een controlerondje en daarna sfeerproeven bij de Schaapskooi en de Muzenhof. Leuk om te zien hoe vrijwilligers en deelnemers genieten van deze dag. Nog een rondje voor het ophalen van de pijlen. Zondagochtend half  9 weer present bij DVS voor een rondje race naar Doorwerth. Koude en mistige ochtend en daarom waarschijnlijk maar met zijn drieën. Met een voldaan gevoel weer thuis. Na een dag werken op maandag ben ik tegen 20:00 uur bij Jaap, dit keer de gastheer. Rachel, Andries, Marco en Tanya zijn al aanwezig en zo zijn we als bestuur compleet vanavond.

De voorzitter opent de vergadering. We starten dit keer met een rondje positief nieuws en dat heeft gelukkig iedereen. Andries gaat snel verder met de agenda en hoopt de 2e helft van het Nederlands elftal thuis te zien. Dat is helaas niet helemaal gelukt maar over de uitslag geen klagen, 6-0.

Marco heeft onze vereniging aangemeld bij de Rabo ClubSupport. Rabobank leden kunnen stemmen tot 25 oktober. We gaan dit extra onder de aandacht brengen zodat we hopelijk een mooi bedrag tegemoet kunnen zien voor de vereniging. 

Evenals twee jaar geleden willen we bij de 2e MTB tocht de mogelijkheid bieden mensen te laten deelnemen aan de tocht via een MTB opstartgroep. Tanya zal leden benaderen om dit te begeleiden en zij zorgt voor de communicatie. 

Op 28 oktober wordt de kadervergadering gehouden. We bespreken de punten die op de agenda moeten komen te staan  (o.a. evaluatie clubritten met de desbetreffende toerleiders, veiligheid, onderhoud vaste MTB route) zodat deze verstuurt kan worden met de uitnodiging. 

Op 30 oktober is de Sluitingsrit. Inloop Muzenhof vanaf half 9 en rond half 12 verzamelen bij de Haegehorst  voor de afsluiting van het seizoen volgens traditie met koffie+appeltaart en een kopje erwtensoep. 

De Nieuwjaarsreceptie staat gepland op 8 januari 2022. Ook dit keer in de Businesslounge van DVS. We besluiten dat er alleen een kort en informeel praatje gehouden zal worden door de voorzitter. Dit betekent dat het huldigingen van de jubilarissen (2021/2022) en de vrijwilligers van het jaar (2020/2021) plaats gaan vinden op de Algemene Ledenvergadering op 16 februari 2022. 

In een eerdere bestuursvergadering is besloten om de plaquettes/plaatjes/herinneringen voor het totaal aantal gereden kilometers 25.000 etc. af te schaffen. Een aantal leden hebben aangegeven dit zeer te betreuren. We komen daarom terug op ons besluit. De seizoensherinneringen komen wel te vervallen.

 

  In september is de Cyql app gratis beschikbaar gekomen voor NTFU-verenigingen. Het webteam is hier al mee aan de slag gegaan om te kijken of het een alternatief zou kunnen zijn voor Tapatalk. Tanya gaat de voor- en nadelen met het webteam op een rij zetten zodat we in een volgende bestuursvergadering  een beslissing kunnen nemen of we hier gebruik van gaan maken en hoe dit dan geïmplementeerd kan worden.  

We zijn nog op zoek naar een nieuw redactielid. De oproep is al meerdere malen gedaan in het Kettingblad. Tot nu toe heeft zich nog niemand gemeld en dat baart ons zorgen. We gaan actiever op zoek. Als de vacature niet wordt opgevuld kan dit bijv. gevolgen hebben voor de frequentie van de  uitgave van het Kettingblad. 

Gelukkig zorgt Rachel er altijd keurig voor dat we dezelfde week nog de notulen met de actiepunten in de mailbox hebben. Genoeg actiepunten om mee aan de slag te gaan. De volgende bestuursvergadering is 11 november en mag ik de gastvrouw zijn. Niet vergeten een appeltaartje te bakken…..

Hettie van Diest