• header

Voor deze BV worden we gastvrij ontvangen in de mooie tuin van onze penningmeester. Heerlijk tropische avond met koffie, thee en kletskoppen op tafel. Dat belooft veel goeds.

De BV zo vlak voor de ALV van a.s. woensdag 16 juni staat traditioneel in het teken van het voorbereiden van die vergadering. We doen dit met het prachtige Kettingblad op tafel. We prijzen ons rijk als vereniging dat we een actieve redactie hebben die er steeds weer in slaagt om een attractief blad in elkaar te zetten. Iets wat bij veel andere verenigingen niet meer bestaat. Past ook wel een beetje bij ons om bepaalde tradities in stand te houden, maar dan wel in een modern jasje.

We zetten voor de ALV de laatste puntjes op de “i”. Helaas is de ALV voor het eerst, en we hopen ook voor het laatst, online. Beetje spannend ook wel: hoeveel leden gaan deel nemen en laat de techniek ons niet in de steek? Maar we hebben alle vertrouwen in het web team.

Daarnaast ook veel positiefs van de MTB-cie. Zij zijn ook weer bij elkaar geweest om de activiteiten van het najaar en de winter in elkaar te zetten. Dat lijkt ver weg, maar voor je het weet is het zo ver. Ook daar spat de energie gelukkig weer van af. Jaap vertelt ons over de EGT (Ermelose Gravel Tocht) en de 2 MTB-tochten met de inmiddels traditionele “Taaiste” (100 km). We zijn benieuwd naar de reacties dat de EGT en een deel van de “Taaiste” uitsluitend op GPS te rijden zijn.

Verder bespreken we Lief & Leed. Helaas uitsluitend “Leed” deze keer. Gelukkig wel “Lief” in het Kettingblad met aandacht voor de geridderde Annie Taks. We sprinten door de actielijst en gelukkig wordt die ook lekker opgeschoond. Nieuwe acties worden bepaald, zoals het gaan verversen van de foto’s op onze website. Graag gesoigneerd aan de start komende ritten, want voor je het weet staat onze fotograaf ergens onderweg.

Er wordt wat langer stil gestaan bij een activiteit die we in september willen gaan organiseren. We spreken zaken af als doelgroep, communicatie, locatie, potentiële data, kosten etc. Al pratend worden we zelf enthousiast, hopelijk geldt dat straks voor iedereen.

Tenslotte evalueren we kort de verenigingsritten van de verschillende groepen sinds die weer zijn toegestaan. Groep 1 heeft er voor gekozen om begin juli weer te starten en de andere groepen worden weer goed bezocht. Met name bij de zondag-groep was het weer ouderwets druk. Dat geldt nog niet voor de donderdagavond die om 19.00 uur bij DVS start. De afstand is ca. 60 km en het tempo ligt gemiddeld op 30-31 km/u. Traditioneel wordt de rit afgesloten met een ijsje bij het Hoekje. Als dit je aanspreekt: je bent van harte welkom.

Zo tegen half 10 zijn we klaar en maken we de afspraak voor de volgende BV. Dat is de laatste voor de zomervakantie en die houden we altijd ergens op een terras.  Nu al zin in!

 

Andries Jansen