Hoewel we allemaal snakken naar meer Corona-vrijheid, houden we ons in de bestuursvergadering nog aan de richtlijnen en op maandagavond 6 april zitten we weer voor ons scherm. Met de wat minder volle activiteitenagenda hebben we tijd voor onze privé update en lief en leed uit onze club. Lief en leef verder weg en dichterbij. 

De avond staat vooral in het licht van de voorbereiding op de jaarvergadering en de ontwikkelingen in de ‘recreatiewereld’ om ons heen. Voor de jaarvergadering liggen naast de agenda de vragen voor: ontmoeten we elkaar? Waar kan dat en is het verstandig? Online? We bespreken de concept agenda en kijken daarbij terug op het afgelopen jaar, maar ook naar wat er dit jaar nog kan.

Er is veel te doen over recreatiezonering op de Veluwe. Ook wij krijgen ermee te maken. De schaarse natuurruimte moet worden gedeeld met de verschillende groepen recreanten en ook met rust worden gelaten waar dat nodig is. Hoe wordt deze ruimte verdeeld? Welke belangen spelen er en hoe brengen we die evenwichtig tot een nieuwe inrichting van de prachtige Veluwe? Ook de financiering van onderhoud komt daarbij aan de orde. Het is goed dat wij als vereniging deelnemen aan deze gesprekken, waar de NTFU een belangrijke rol speelt als belangenbehartiger en coördinator. Door onze betrokkenheid hebben we inspraak en invloed en gaat de stem van de wielrenner en mountainbiker niet verloren. 

Onze vaste MTB route is recent weer flink aangepakt en het onderhoud heeft geleid tot een forse verbetering van het deel Haspelbos. Helaas worden we af en toe geconfronteerd met kwaadwillende lieden die de route op een soms gevaarlijke manier blokkeren. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en heeft onze volle aandacht. Op social media wordt er flink over gecommuniceerd en het blijkt dat het in Corona tijd drukker is dan voorheen en dat leidt onvermijdelijk tot confrontaties. 

De Ermelose Gravel Tocht die was gepland op 24 april moeten we helaas verzetten naar september. De definitieve datum wordt nog bepaald. Gravelen is hot en het is leuk te zien hoe vaak het woord gravel, in werkwoordvorm ‘gravelen’ op Strava langskomt.

Tot slot spreken we nog over wat technische zaken, ‘eco-jutten’, de leuke reacties op de VW-Veest rit en de Bakkerij Schuiteman waardebon (niet vergeten!). Zo maken we er met z’n allen het beste van. Niet alleen virtueel in Teams of Zoom, maar ook op Zwift en gelukkig weer in groter gezelschap buiten op de MTB of racefiets. Er zijn plannen genoeg en we kunnen niet wachten om daarmee weer te starten. Blijf allemaal gezond en fit en houd de website of TapTalk in de gaten voor updates en nieuws.

Mooie club die VWV!

Groet

Jaap