• header

Van de toercommissie

TC-ervaringen in coronatijd

 

In januari 2020 is de Toercommissie gestart met de voorbereidingen.

Voor en na de ledenvergadering hebben we vele leden benaderd om bij één van onze 3 zomertochten steun te verlenen.

Afspraken gemaakt met de toercoördinatoren van de zaterdaggroep 1, 2, 3 over het tijdig voorrijden van de EKT, VVT en HTE met als doel meer en nieuwe vrijwilligers te enthousiasmeren om mee te helpen bij het organiseren van genoemde tochten. 

We hadden alle helperslijsten vrijwel helemaal klaar.De besprekingen over de EKT met de TTO’sen TC zijn nog doorgegaan. Het zou na 10 jaar de laatste keer zijn dat René Harteveld als TTO (samen met Arnold Hofste) de organisatie van de EKT op zich zou nemen. Zijn mogelijke opvolger Nico Winkeler had al toegezegd op 22 mei “mee te lopen”. Helaas stak het coronavirus daar een stokje voor.

We hopen nu maar dat Renévolgend jaar zijn 10e optreden als TTO van de EKT alsnog gaat volbrengen.

De besprekingen over de VVT werden voorshands geannuleerd. Bijzonder sneu voor Hans Kamstra en Sander van der Does. Beiden hadden als nieuwe TTO bij de voorbereiding al heel veel tijd en energie in deze mooie tocht gestoken. “Aftredend TTO” Folkert Schuddeboom (al 10 jaar TTO van de VVT) zou beide heren nog eenmalig begeleiden bij het organiseren.

We vrezen dat ook de HTE (12 september aanstaand) vrijwel zeker wordt afgeblazen. De “nieuwe anderhalve meter” samenleving heeft het fietsen in groepsverband volkomen plat gelegd. Daardoor dreigt ons inziens 2020 een “verloren jaar” voor de toerfietsers te worden, tenzij je je gelukkig voelt als je het gehele jaar in je “eentje” deze mooie sport mag beoefenen. We moeten als vereniging goed kijken hoe we omgaan met deze regel indien tochten zoals de H.T.E. na 1 september alsnog door mogen gaan. Vooralsnog lijkt deze klus moeilijk te klaren. Tot 1 september zijn nu nog alle evenementen afgelast.

We missen onze fietsmaten en het sociale contact met elkaar.Helaas is het op dit moment niet anders. We wachten de persconferentie van de Premier op 12 mei af. Hopelijk brengt hij hoopvolle berichten, ook voor ons groepsfietsers.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Namens de Toercommissie,
Harrie van Ooijen
Gerrit Doppenberg
Theo Gaertner