• header

Onderhoudsdag ATB route 19 september

Beste allemaal, 

Het is nu bijna een jaar geleden dat de mountainbikeroutes van Harderwijk en Ermelo officieel geopend werden. Met behulp van een professionele routebouwer en heel veel vrijwilligers hebben we, als we de reacties mogen geloven, een mooie route opgeleverd. Een route kan uiteraard altijd beter en heeft ook zeker wat onderhoud nodig. 

Afgelopen jaar heb je bij ons aangegeven dat we je mogen benaderen om als vrijwilliger mee te helpen met het onderhoud van de route. Daar maken we graag gebruik van ;-)  Op zaterdag 19 september willen we een eerste grote onderhoudsdag organiseren. We hebben afgelopen jaar gebruikt om te kijken waar de zwakkere plekken in de route zitten en daar willen we als eerste mee aan de slag gaan. Denk hierbij aan plekken op de route die te mul zijn om te rijden in de zomer, of juist te nat in de winter waardoor smaller singletracks inmiddels brede paden zijn geworden. In overleg met de verschillende terreinbeheerders hopen we in de toekomst de wat saaiere stukken ook aan te kunnen pakken. 

Wat is het plan? 

Mocht je beschikbaar zijn op zaterdag 19 september, meld je dan bij ons aan door een mailtje te sturen naar mtbroute.harderwijkermelo@gmail.com. We verzamelen om 9.30 uur op de Watertorenweg in Harderwijk (de weg waar de trimbaan en speeltuin aan liggen). We stoppen uiterlijk om 15.30 uur en zullen in het bos samen lunchen. Mocht je niet de hele dag kunnen, geen probleem, een paar uurtjes is ook goed. Ervaring is niet nodig, we geven ter plekke een korte uitleg van de klus die we willen aanpakken. Heb je al wel ervaring of ben je in het dagelijks leven toevallig hovenier of timmerman, dan is dat voor ons wel handig om even te weten. 

Vervolg

Een week voor aanvang ontvang je een tweede mail met nadere instructie. Tegen die tijd weten we precies welke delen van de route we gaan aanpakken (ook dit gaat in overleg met de terreinbeheerder), het gereedschap dat we nodig hebben en maken een indeling in subgroepen. 

We hopen op een grote opkomst en zien jullie reactie graag tegemoet!

Met sportieve groet,

MTB Route Harderwijk-Ermelo

Saskia, Mark en Marc