• header

opening MTB route Harderwijk-Ermelo

Na enkele jaren van intensieve voorbereiding, planning en uitvoering werd op zaterdag 5 oktober in samenwerking met Hotel van der Valk Harderwijk de MTB route Harderwijk-Ermelo feestelijk geopend. De route werd daarvoor al intensief gebruikt, maar nu is alle bewijzering inclusief die van de aanrijdroutes rond.

Onder leiding van sportverslaggever Evert ten Napel werden de wethouders Marcel van Companjen en Leo van der Velde van resp. de gemeente Harderwijk en Ermelo aan de tand gevoeld over samenwerking, sportiviteit en natuurlijk het gezamenlijke doel van de aanleg van deze MTB route. De voorzitters van de Veluwse Wieler Vereniging, Andries Jansen en Noord Veluwe, Jacko Dekker bevestigden vol trots dat de intensieve samenwerking niet alleen had geleid tot de aanleg van de route, maar ook de band tussen de twee verenigingen heeft versterkt. De gemeenten waren de opdrachtgever, de twee wielerverenigingen en terreinbeheerders hebben deze opdracht vol enthousiasme opgepakt. Patrick Jansen, routeontwerpen en -bouwer, begeleidde het project.

Samenwerking is bij een project als de aanleg van een MTB route de basis voor het succes. Daarnaast zijn een flinke dosis doorzettingsvermogen, overtuigingskracht en motivatie van groot belang om het doel te bereiken.

De uitstekende samenwerking was er niet alleen tussen de twee wielerverenigingen. Ook de vele terreineigenaren en -beheerders waren nauw betrokken en dat leidde, naast de ruimte voor prachtige nieuwe singletracks, ook tot een beter wederzijds begrip. Tot slot raakten sponsoren steeds meer enthousiast. Naast Hotel van der Valk zijn dat Camping het Vossenhol, landgoed hotel het Roode Koper, Bospark de Tonnenberg,  Camping en Bungalowpark de Haeghehorst  en Trek Bikes. Zij ontdekten de kracht van een aantrekkelijke route die mountainbikers met de aangesloten horeca en recreatie in contact brengt. De cirkel is dan rond. Het doel van een aantrekkelijker recreatiegebied op de Noord Veluwe wordt gelinkt aan een schitterend aanbod voor mountainbikers.

De route kon alleen maar tot stand komen door de tomeloze inzet van vele vrijwilligers, niet alleen vanuit beide wielerverenigingen, maar ook van daarbuiten.

De route bestaat uit drie lussen. De groene lus Harderwijk van 22 km met technische singletracks, pittige hoogteverschillen, mooie uitzichten over het Beekhuizerzand, de fraaie Leuvenumse bossen en de Leuvenumse beek.

De blauwe lus Ermelo van 22 km voert over uitdagende singletracks, de uitgestrekte Ermelosche Heide, het Speulder bos en is daardoor zeer afwisselend

De rode lus, de naar de sponsor genoemde Trek Trail,  is een speciale lus die grotendeels loopt over het eigen terrein van Trek op het Bouw & Infrapark Harderwijk. De lengte ca. 2 km. Het is een korte, maar technisch aantrekkelijke route. Veel vaart, fijne flow, mooie jumps, kombochten, kortom: mooie lus! Leuk om deze met de andere lussen te combineren!

Meer informatie is te vinden via de website www.mtbharderwijkermelo.nl