• mtb-nov-2019

MTB tocht 6 november 2019

Tweede Ermelose MTB tocht zorgt voor verrassing!

Nog maar net bekomen van de ‘grote’ tocht van 12 oktober, met Veluws Taaiste als extreme uitdaging, stonden we vanmorgen vroeg alweer voor de deuren van de Muzenhof. Koos was vrijdag al goed bezig geweest en het grove werk met dranghekken en start/finishvlaggen was al gedaan. Ook het inschrijf ‘dream’ team (naar Theo Gaertner) had alles al keurig opgesteld. In november start alles een uurtje later, maar we hebben de tijd toch weer hard nodig. Mirjam zorgt altijd voor kannen vol koffie en dat start wel lekker op!

Wat onvermijdelijk gebeurt is dat je praat over de verwachte opkomst. Niet omdat we daarbij aan de clubkas denken, maar meer omdat we al het werk graag ergens voor doen. Het is altijd prachtig wanneer zoveel mogelijk mensen van de tochten kunnen genieten en wij als vereniging ons visitekaartje kunnen afgeven. Dat we er ook financieel beter van worden is dan mooi meegenomen!

Toch zat de verrassing in de opkomst. Maar liefst 960 deelnemers – een record voor de november tocht - vertrokken vandaag in gunstig of bijna ideaal MTB weer. In het begin wat sombertjes, later zonniger en dat zorgde voor een snel parcours, maar niet zonder gevaar zouden we merken. Voor de statistieken:

30 km: 184 deelnemers, 45 km, 349, 60 km 428, totaal 961 deelnemers

Het is de laatste jaren in de Muzenhof vrij rustig na het vertrek van de laatste routeboys m/v en deelnemers. Vandaag werd het toch hectisch. Een valpartij die leidde tot een ziekenhuisopname, een paar gevallen van lichamelijk ongemak met assistentie, technische pech en verdwalen leidden allemaal tot het rinkelen van de oerdegelijke en slechts door geoefende handen te hanteren Nokia 111. Kortom, ook het basisteam moest aan de bak. Vanmiddag bij de eindevaluatie en een biertje kwamen we tot de conclusie dat we dit ook aankunnen. We weten, er kan altijd iets gebeuren en dat kan ook ernstig zijn. Er werd in alle rust overlegd, taken verdeeld en gecommuniceerd en onze evaluatie was daarom positief. Wel willen we deze nog eens rustig overdoen in onze MTB commissie. De in het ziekenhuis opgenomen deelnemer mag morgen gelukkig weer naar huis. Flink geschrokken, maar dankbaar voor de hulp. Ook mooi dat de verloren telefoon en GPS weer bij de eigenaren terugkwamen.

Bij de verzorgingsposten was het ouderwets gezellig. Helaas was er geen tijd om beide posten te bezoeken door de genoemde drukte in het zenuwcentrum. Excuses Nunspeet team…

Ook onze jaarlijkse gasten uit Pijnacker waren er weer. Ze komen steevast in november met een grote groep. Ze sluiten daarmee het seizoen af en openen het MTB seizoen. Ze nemen hun jeugdafdeling mee. Dit jaar waren ze zelfs ‘overboekt’ en met 50 (!) personen arriveerden ze in een grote touringcar met twee materiaalwagens. Leuk dat we dit contact hebben

Wat dit jaar opviel was dat er in de Muzenhof geen tafels over waren voor de nazitters die nog wat wilden eten en drinken. Ook dat was mooi om te zien. Naast herfstbladeren geeft een goede sfeer ook kleur aan onze tocht.

Vorige keer schreef ik dat we kennelijk een goede naam hebben opgebouwd. Nu weet ik het zeker. Dank aan iedereen die zich vandaag weer heeft ingezet. Daarmee hebben we opnieuw het verschil gemaakt denk ik. Daar komen mensen zeker voor terug. Tot zaterdag 9 december!

Groet, Jaap