• header

In Memoriam HERMAN HUISMAN

 

 

 

 

 

Op vrijdag 8 januari is ons zeer gewaardeerde lid en erelid Herman Huisman overleden.

Herman is één van de grondleggers van onze vereniging in 1975. Daarnaast is Herman (mede) initiatiefnemer van een groot aantal initiatieven waar onze vereniging tot op de dag van vandaag de (financiële) vruchten van plukt. Denk daarbij aan de Veluwse Toertocht als voorloper van de EKT, de MTB-tochten, de Zuiderzeeklassieker en verschillende buitenland tochten. Kortom Herman is een boegbeeld van onze vereniging.

Voor zijn grote bijdrage aan onze vereniging is Herman op 14 december benoemd tot erelid. Hij was erg blij en ontroerd met deze erkenning en het zal hem goed gedaan hebben dat hij zijn naam heeft zien staan in het rijtje ereleden in het laatste Kettingblad.

Wij herinneren Herman als een pionier, doorzetter en optimistisch mens. Je moet een echte doorzetter zijn als je tochten weet uit te bouwen van slechts enkele deelnemers tot meer dan duizend. Doorzetten deed Herman ook op de fiets, dat kan ook niet anders als je meer dan 450.000 km in je leven bij elkaar fietst. En ook als door een blessure het fietsen even niet ging zat hij al snel weer in het zadel van zijn niet te missen blauwe GIOS en ging het gerucht door de vereniging dat “die taaie Herman toch weer……”.

Zo stond Herman ook in het leven. Hard voor zichzelf en optimistisch voor zijn omgeving. Toen ik hem in november sprak wist hij dat hij aan zijn laatste etappe bezig was. Hij genoot van de dingen die hij beleefd had en sprak de hoop uit de kerst te halen. En geheel in de stijl van Herman heeft hij dat gedaan.

Herman genoot van “zijn vereniging”. Hij genoot van het verleden zonder dat dat hem in de weg stond om open te staan voor nieuwe initiatieven: “de vereniging moet met zijn tijd mee”. Initiatieven als de EGT - Ermelose Gravel Tocht - zijn hem uit het hart gegrepen.

Wij moeten Herman nu loslaten. Zijn rugnummer is afgespeld en het peloton gaat door. Herman zal echter voortleven in onze gedachten en zijn naam zal nog heel vaak genoemd worden.

Het afscheid van Herman heeft inmiddels plaatsgevonden.

 

Namens het bestuur,

Andries Jansen