Bestuursvergadering donderdag 12 november 2020

 

 

 

Donderdagavond 12 november hielden we al weer de 10-de bestuursvergadering van dit jaar. Helaas weer virtueel. Hoewel we inmiddels er best goed in zijn, went het nooit. In ons traditionele belevingsrondje aan het begin van de vergadering spreken we dan ook uit dat we elkaar echt wel een beetje missen.

Zoals altijd zijn de agendapunten door secretaris Rachel keurig voor de vergadering bij de bestuursleden opgehaald en liggen nu netje geordend op de agenda te wachten om door ons besproken te worden. 

Traditiegetrouw worden Lief en Leed, Kleding aangelegenheden en de Financiën besproken: mooie opbrengst van de Rabo-clubaktie en we zijn blij dat de toegekende corona compensatie van de Rijksoverheid ook op de rekening van de penningmeester staat. Mooie akties van Marco. En wat een mooi land leven we toch dat dit er allemaal is.

Periodiek bespreken we ook de NTFU-regiovergadering waar ondergetekende een trouw bezoeker is. Belangrijk omdat daar de zgn. zonering van de Veluwe op de agenda stond. Google gerust hier eens op en dan begrijp je waarschijnlijk wel waarom we dit bespreken. We spreken akties af om hier meer bij betrokken te raken.

We bespreken de tochten van 2021 en daar staat een heel mooi nieuw initiatief op: de eerste Ermelose Gravel Tocht. In de traditie van onze tochtnamen de EGT. Mooi initiatief van Jaap en zijn MTB-commissie. Helemaal passend in onze ambitie om een bijdetijds aanbod te hebben. Het rijden van de routes uitsluitend op GPS-past daar ook in. Best spannend natuurlijk hoe dit verder zal gaan. Hiermee komt de 3de MTB-tocht in december te vervallen.

Naast een aantal interne en routine zaken bespreken we een aantal Corona gevolgen: adverteerders 2021, attenties voor vrijwilligers, ledenontwikkeling door Hettie en de hele agenda 2021. Uitdaging daar is om met de kennis van nu daar iets zinnigs over te zeggen. Lastig natuurlijk maar we proberen het toch. Belangrijkste voor nu is dat we Ledenvergadering 2021 verplaatsen van traditioneel februari naar 16 juni.

Ruim 1,5 uur later doen we oortjes uit, zetten we de headset af en klikken Skype weg.  Hoewel het weer niet live was overheerst toch een heel goed gevoel. Ben trots op dit mooie stel mensen die zijn/haar beste beentje voorzet voor deze mooie vereniging om er ook in deze rare tijd het beste van te maken. In mijn beleving lukt dat aardig en dat geeft energie!
Hoop dat dat een beetje voelbaar is.


Andries Jansen
Voorzitter