• header

Bestuursvergadering 19 januari 2021

 

 

 

 

 

 

Hoe gaat het met jullie? Hoe gaat het met ons?

Hiermee starten we traditioneel onze vergaderingen. Dat is niet alleen een ‘Strava update’ met kilometers en tochten, maar gaat vooral over wat ons bezighoudt buiten en binnen de vereniging. We nemen daar echt de tijd voor en blijven op die manier toch goed op de hoogte. We zijn met elkaar een afspiegeling van ons dorp, ons land én van de vereniging. En er zijn verschillen. Zoals in hetzelfde dorp en land beleeft iedereen deze periode van lockdown, beperkingen en zorgen op haar of zijn eigen wijze. Bij de opening van de vergaderavond hoort ook het bespreken van de ‘lief en leed’ situaties. Soms klein, soms groot, maar ze vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsgevoel.

Na een jaar zonder opbrengsten komt het agendapunt financiën wat vaker aan bod. Marco is altijd voorbereid en als financieel sterke club hoeven we ons geen zorgen te maken. Dat doen we dan ook niet, maar terugkijkend op een jaar zonder verenigingsactiviteiten komt dit onderwerp vanzelfsprekend aan bod.

Hoe doe je verslag van het afgelopen verenigingsjaar? In welke vorm, met welke inhoud en wat zijn de plannen voor het nieuwe jaar? Zo spreken we over de komende ledenvergadering. Meer dan ooit gaat het over communicatie. Technisch kan er veel. Het is nooit zo persoonlijk, maar wel effectief.

We blijven voorzichtig optimistisch over dit nieuwe verenigingsjaar. De agenda wordt weer bijgewerkt, de reserveringen in de Muzenhof worden besproken en de vraag over de opening van het seizoen ligt op tafel. Natuurlijk zijn er nog veel voorbehouden, maar het maken van plannen geeft ook weer energie en mochten we de ruimte krijgen om activiteiten en tochten te organiseren dan zijn we in ieder geval voorbereid. Als eerste is dit jaar in samenwerking met Interactie Sportbedrijf Ermelo en onze vereniging een MBT clinic voor de jeugd georganiseerd. Rachel heeft op 16 januari met 11 jongeren tussen 13 en 17 jaar een MTB tocht gereden als onderdeel van de ‘Wintergames’. Goed dat we hieraan onze bijdrage konden leveren. Wordt vervolgd!

Met een wat kortere actielijst sluiten we onze Skype vergadering af. De vereniging is wellicht minder zichtbaar, maar zeer levend en binnen de ‘groepen’ actief. Vaak in nieuwe samenstelling, nu wat meer solistisch, maar klaar voor een nieuw seizoen.

Een mooie club die VWV!

Jaap