Tijdens de kadervergadering van onze wielervereniging op 28 oktober 2021 werd het idee geboren om als vereniging deel te nemen aan de jaarlijkse afvalopruimdag van de gemeente Ermelo. 

 

Het is zover! Zaterdag 26 maart 2022 kunnen we deelnemen aan deze opruimdag die tussen 09.00 en 12.30 uur gaat plaatsvinden. 

Startlocatie Paul Krugerweg 43 Ermelo.

 

                                                      

 

Deze opruimdag is in het leven geroepen omdat er veel ergernis is ontstaan over de steeds groter wordende hoeveelheid afval die in de natuur is terug te vinden. Veelal gaat het hier om flesjes, blikjes, mondkapjes en verpakkingsmiddelen van fastfoodketens.  Als we op onze racefiets of mountainbike de Veluwe doorkruisen zien we dit zwerfafval op vele plekken terug. Jammer! want onze fietsomgeving is zo mooi en dat willen we graag zo houden.

 

Voor de clubleden die begaan zijn met onze woon/fietsomgeving is er de gelegenheid om deel te nemen aan deze afvalopruimdag in en rond Ermelo. 

Dit kan op de (race) fiets, mountainbike maar het meest praktisch is om er een mooie wandeling van te maken.

Het zou mooi zijn als we in clubkleding ons kunnen presenteren zodat we goed zichtbaar zijn. 

 

Door deel te nemen aan deze activiteit laten we als vereniging zien dat we oog hebben voor de natuur in het algemeen en dat we iets terug willen doen voor de gemeente, natuurmonumenten, Gelders Landschap en bosbeheerders die onze wieleractiviteiten tot nu toe positief hebben ondersteund. 

 

Wil je deelnemen aan de afvalopruimdag dan graag opgeven bij Koos van Norden s.van.norden@hetnet.nl of via de Cyql app.

 

De gemeente zorgt voor afvalknijpers, afvalzakken, veiligheidshesjes en afvoer van het verzamelde afval.