De VWV gaat naar Marokko!

Tijdens één van de VWV zondagmorgentochten in augustus 2012 ging door de groep dat er een plan zou zijn om eens met een groep ATB-ers te gaan fietsen in Marokko. De bron van het nieuws was de “wereldfietser” en toerleider van deze tocht Jan-Willem Lagerweij. Niet zo verwonderlijk. Ik hoorde al eerder van hem dat je ook kunt fietsen in de Himalaya….

Anders dan wel vaker gebeurt met wilde ideeën werd het plan verder uitgewerkt en kon er worden ingeschreven. Bij een gezellige informatieavond bleek dat het aantal inschrijvingen al op 16 stond.

Met deze groep vrouwen en mannen vertrekken we op vrijdagmorgen 26 april voor een uitdagende reis van 10 dagen naar een fantastisch mountainbike gebied in een intrigerend land en landschap. De organisatie is in handen van TransAtlas Bike met een ruime ervaring in het organiseren van dit soort tochten.

De reis start in mysterieus Marrakech. Daar hebben we de tijd om de stad te verkennen en waarschijnlijk een beetje te acclimatiseren.  Na twee nachten  vertrekken we onder begeleiding van een gids, chauffeur en kok oostwaarts richting het Hoge Atlas gebergte. Daar zullen onze fietsen klaarstaan en moeten we echt aan de bak. Op de route vinden we de vallei van de Tessaout, de beklimming van de 2800 m hoge Tizi n Oulaoun, berberdorpjes, een plateau met troglodieten (!) en nomaden, de pas Talouin van 1900 m, het Saghro gebergte en palmoases en watervallen. We overnachten in kleine hotelletjes of bij locale bewoners. Dat klinkt als een sprookje, als je niet zelf de hele dag moest fietsen… De reis eindigt weer in Marrakech en we vliegen zondagavond 5 mei terug.
P1020171
Natuurlijk gaat de route niet over asfalt maar over stenen, rotsen, door riviertjes en rivierbeddingen, en langs smalle en steile afdalingen. Bijgaande foto’s geven een beeld van de omgeving en dat is nu al adembenemend (meer foto's hier)! Het belooft een reis te worden waarin veel tijd zal zijn om van al dat moois te genieten. Maar ook om lekker in de zon te fietsen, de lokale keuken te proeven en natuurlijk om als club een enorm gezellige tijd te hebben. 
P1020399
Bij terugkomst zullen we een mooie ervaring rijker zijn, de Nederlandse winter zijn vergeten en afgetraind en zongebruind de rest van het seizoen kunnen doorfietsen. Ook voor het clubgevoel zal het goed zijn en dat is niet onbelangrijk!

Volg op de site het nieuws over deze reis en natuurlijk volgt na afloop een uitgebreid verslag van dit avontuur.

Jaap Verkerk

Lees het verslag hier

Aankondiging

Eerstvolgende clubactiviteiten

Toon complete agenda

VWV op Twitter

RT @pallmallunited: @vwvermelo mijn Canyon Ultimate is gisteren gestolen bij Strand Horst. Zou u dit willen retweeten? Dank, Jeroen van Raa…